top of page

Olijfbomen huren

Olijfboomhuren.nl biedt u een grote keuze aan hoge kwaliteit olijfbomen. Wij zijn er om u te helpen. Hier kunt u de mooiste olijfbomen kiezen om uw evenement tot bloei te laten komen.

Al onze bomen worden geleverd in grote sierpotten en kunnen per dag, per week of voor een bepaalde periode gehuurd worden. Wij ontzorgen u volledig.

Maatwerk

Als uw evenement vraagt om maatwerk, dan kunnen wij dat leveren. Hier kunt u het formulier invullen voor een offerte. Wij helpen u graag!

Elk evenement is weer anders. Afhankelijk van de locatie, de omgeving en uiteraard, uw wensen, zullen we u zo goed mogelijk helpen. Ook als u een product niet terugziet op de site, dan kunt u uw wensen met ons delen.

Advies

Weet u niet precies wat de beste combinatie is en heeft u advies nodig? Dat is geen probleem. Neem gerust contact op voor advies. Wij denken graag met u mee.

Door onze ervaring met eerdere evenementen kunnen wij u een passend advies geven, afhankelijk van uw wensen. Dit advies is uiteraard niet bindend. Wij kunnen ook een passend advies geven op basis van een budget. Wij zoeken dan binnen uw budget de juiste bomen. 

Details

Hoe meer informatie u kunt delen over uw evenement, des te beter wij advies kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan het aantal oppervlakte, de locatie (binnen / buiten), de lichtinval, het aantal bezoekers etc. 

Wij raden u dan ook aan om bij het invullen van het formulier en zo'n uitgebreid mogelijk beeld te schetsen van uw evenement. 

Levering

In de offerte zullen wij ook de bezorgkosten voor u berekenen. Dit is afhankelijk van de afstand. Hier kunt u meer lezen over de levering.

Offerte aanvragen

arrow&v

Bedankt! We sturen je binnenkort een offerte.

Offerte

We hebben momenteel geen producten om weer te geven.

Een olijfboom huren

Olijfbomen zijn prachtige mediterrane bomen en zorgen voor een verfraaiing van uw evenement. Olijfboomhuren.nl zorgt voor sfeer aan uw evenement waardoor uw zich volledig kunt richten op de bezoeker.

U kunt via onze website een zorgvuldig geselecteerd pakket bestellen, maar ook voor maatwerk bent u op het goede adres. 

Oorsprong van de olijfbomen

De olijfboom staat bekend om haar rijke geschiedenis. De boom zorgt al duizenden jaren lang voor fantastische vruchten en olie. De eerste olijfbomen waren ongeveer 6000 jaar geleden te vinden in Syrië, een wilde olijf die de Oleaster genoemd werd. Door het cultiveren van de boom is hij geworden waar de boom nu om bekend staat: de Olea Europaea. 

Verzorging van de olijfboom

In de zomer is het belangrijk voor de olijfboom dat hij goed vochtig gehouden wordt, vooral op warme dagen is het aan te raden om de boom elke dag wat water te geven. Als de boom in de zomer te weinig water krijgt, zal hij vocht uit zijn bladeren drinken, dit zorgt er voor dat de blaadjes dor worden en uiteindelijk uitvallen.

In de winter zijn de regels voor water geven heel wat anders. Nu dient de kluit namelijk droog te blijven zodat het vocht niet kan bevriezen. Dit kan namelijk enorme schade aanrichten aan de boom. 

 

Het is niet nodig om de olijfboom in de winter binnen te zetten. De olijfboom heeft juist wat koudere periodes nodig om rust te nemen en reserves aan te leggen om later in de zomer gebruik van te maken. Tevens zullen de bomen pas vrucht dragen na een koude periode achter de rug gehad te hebben.

Het is aan te raden om de olijfboom wekelijks te besproeien met water om het blad vitaal te houden. 

Doe dit echter niet in de warme zomerdagen want dan zal het blad verbranden. 

 

Standplaats olijfboom

De olijfboom houdt van een plek met veel zonlicht. Het liefst op een plek met veel open ruimte zodat de boom veel licht kan opvangen.

 

Olijfbomen kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden. Het allerbeste plekje voor de boom is buiten in de grond, in de zon. Dan hoeft de olijfboom ook vrijwel geen extra water, omdat de wortels diep genoeg rijken (afhankelijke van de leeftijd). Als de boom los in een pot geplaatst is dan moet de grond licht vochtig gehouden worden.

bottom of page